NL Greenlabel - De Wouwse Tuinen
De Wouwse Tuinen is een 700m2 grote showtuin in Wouw, West-Brabant en dé plek om ideeën en inspiratie op te doen voor uw tuin.
Wouwse Tuinen, Showtuinen, Hoveniers
16761
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16761,page-child,parent-pageid-15929,,qode-theme-ver-9.1.3,qode-theme-de wouwse tuinen,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 
Over ons

Duurzaamheid is een containerbegrip geworden. Bedrijven en consumenten die oprecht duurzaam willen handelen, zien vaak door de bomen het bos niet meer. Er is behoefte aan een praktische methode die alle duurzaamheidsaspecten via een rekenmodule kan beoordelen, wegen en labelen.

NL Greenlabel, opgericht door Nico Wissing (Tuin- en Landschapsontwerper) en Lodewijk Hoekstra (tv tuinman),heeft tot doel het gebruik van duurzame producten en materialen en groen in de ruimste zin van het woord te bevorderen. Om dit ook meetbaar te maken heeft Royal HaskoningDHV in opdracht van NL Greenlabel het eerste integrale duurzaamheidslabel ontwikkeld. Dit label biedt in één oogopslag inzicht in de duurzaamheidsscore van producten & materialen, planten of gebieden. Duurzaamheid is daarmee integraal meetbaar gemaakt. Dat maakt het voor iedereen eenvoudiger om bewuste en verantwoorde keuzes te maken. De Stichting Eerlijk Buitenleven is toezichthouder op de procedure voor labeling.

Om het belang van groen voor onze gezondheid en de kwaliteit van ons leefmilieu door te trekken naar eigen tuin en onze groene leefomgeving, heeft branchevereniging VHG samen met NL Greenlabel het concept ‘De Levende Tuin’ ontwikkeld. Daarnaast wordt NL Greenlabel met raad en daad bijgestaan door leden van de Wetenschappelijke Raad van Advies.