Modern strak landelijke tuin anno 2016

Modern strak landelijke tuin anno 2016

Deze zomer renoveerde Broos Groenvoorziening deze tuin in Hoeven.

De oude tuin was ingericht voor de kinderen. Een grote oppervlakte met gras om te voetballen en een trampoline. De tuin werd optisch verkleind door een haag en boog op 2/3 van de tuin. Met een border met enkele heesters en coniferen was dit een klassieke tuin uit de jaren 90 / 00.

De nieuwe tuin moest voldoen aan de behoefte van de ouders. Ruime terrassen, een overkapping, onderhoudsvriendelijk, maar ook wilde de klant ’s avonds lekker buiten zitten en van de tuin genieten!

De basis van de tuin is de gekozen bestrating: strak landelijke materialen maken de tuin ‘Landelijk modern’ De gebakken 7-duimer Classica Nostalgie WS Zwart Bruin UDF65 getrommeld (Wienerberg) in combinatie met de strakke tegels Geocolor 3.0 dusk black (MBI) . De douglas geschaafde blanke palen geven een doorkijk effect en bieden uitdaging voor de achterkant van de tuin.

Om de landelijke sfeer te benadrukken is het beplantingsplan er op afgestemd. Hortensias, Rhododendron, Lavendel en perenbomen. Beukenhagen en blokken die 2 seizoenen verkleuring geven om het lijnen spel te maken. Vierkante blokken van Portugese laurieren als vaste groene elementen die het gehele jaar mooi blijven en die na een snoei zorgen voor strakke contouren.

Door veel type siergrassoorten te gebruiken geeft dat zowel ’s zomers als ’s winters een weelderige sfeer. De vaste planten en siergrassen zijn zeer onderhoudsvriendelijk om dat ze allemaal gezamenlijk op 1 moment gesnoeid kunnen worden!

Door de toepassing van de verschillende SCOPE modellen van In-lite geeft het een mooie avondsfeer!

Meer informatie op www.broosgroenvoorziening.nl

img_2892 img_2893

img_2404 img_2415 img_2412 img_2892 img_2437