Project Relaxtuin

Project Relaxtuin

Relaxtuin

Onlangs ontwierp Wouwse Tuinen deelnemer Visio Vireo Tuinen een bijzonder relaxtuin.
De klant, een gezin met 2 opgroeiende kinderen, had de volgende wensen voor haar tuin;

  • Moderne tuin met romantische sfeer
  • Loungeterras
  • Grote variatie aan planten
  • Gazon
  • Oplossing voor wateroverlast

Toen de kinderen het speelgazon en de trampoline niet meer gebruikten, besloten de eigenaren hun tuin grondig aan te laten passen. Ze wilden een relaxtuin, om buiten gezellig te kunnen vertoeven. Modern, maar toch romantisch, met een grote variatie aan planten en niet al te veel onderhoud.

Relaxtuin
In het achterste, hoger gelegen deel van de tuin is een royaal eetterras en bij de woning een groot terras om heerlijk te lounge. Het terras bestaat uit betonkasseien, een relatief nieuw product.

Fraaie zichtlijn
Om samenhang te krijgen in een ontwerp laten de ontwerpers van Visio Vireo altijd materialen en kleuren terugkomen op verschillende plaatsen in de tuin. Zo komt de op maat gemaakte erfafscheiding, zowel in het lage als in het hoge tuindeel terug. De verhoogde plantenbak verbindt eveneens hoog en laag en vormt een prachtige zichtlijn vanuit huis. De traptreden zijn gemaakt van Chinees hardsteen, net zoals de afdekkend van de verhoogde plantvakken in het eerste tuingedeelte.

Relaxtuin

In de oude situatie was in het eerste, lager gelegen tuingedeelte vaak sprake van wateroverlast. Daarom is in dit gedeelte op enkele plekken verticale drainage aangebracht en is hier een groot, verhoogd plantenvak gemaakt.

Meer informatie op www.visiovireo.nl

Veldboer_ontwerp