Project Tuinrenovatie Sprundel

Project Tuinrenovatie Sprundel

 

Een oude verwilderde tuin transformeren naar een onderhoudsvriendelijke tuin!

Aan de oude tuin was jaren geen onderhoud aangedaan. De bomen groeide maar door en door. Hierdoor nam dit zoveel volume in beslag van de tuin dat hij heel klein leek. Bij aankoop van het huis hadden de nieuwe bewoners direct plannen om dit aan te pakken!

Profiel klant: Echtpaar met inwonende moeder.
Leeftijd: 50+
Geen kinderen meer thuis wonend maar wel regelmatig op visite.

De nieuwe tuin moest voldoen aan de behoefte van het echtpaar. Ruime terrassen, een overkapping ( voor een Jacuzzi, Finse sauna en grote buitenkeuken. Alles moest gelijkvloers zijn en brede paden voor rollator of rolstoel gebruik! Verder moest de tuin onderhoudsvriendelijk en overzichtelijk zijn. Door de grote overkapping was het een must om een passende AVOND-tuin te hebben.

De basis van de tuin is de gekozen bestrating: Duurzaam en tijdloos! De gebakken 7-duimer Winton bezand Getrommeld Dikformaat UDF65 (Stonebase) in combinatie met de strakke tegels 46Design Naturals 60x60x4 cm Leyo Tormenta (Marlux) . De douglas geschaafde blanke palen geven een doorkijk effect en bieden uitdaging voor de achterkant van de tuin.

De royale buitenverblijven zijn maatwerk gemaakt met douglas geimpregneerd hout!

Om te voldoen aan de onderhoudsvriendelijke wens van de klant is het beplantingsplan hier volledig op afgestemd. Vaste planten en siergrassen vullen de borders en er is vaak maar 1 snoei moment nodig. De grassen zijn tegen alle weersomstandigheden bestand en met de combinatie van bloeiende beplanting is er toch een heel jaar een kleurrijke tuin!

Door de toepassing van de verschillende modellen van In-lite geeft het een mooie avondsfeer in de buitenverblijven en in de tuin.

Meer informatie op www.broosgroenvoorziening.nl