Visio Vireo Tuinen - De Wouwse Tuinen
De Wouwse Tuinen is een 700m2 grote showtuin in Wouw, West-Brabant en dé plek om ideeën en inspiratie op te doen voor uw tuin.
Wouwse Tuinen, Showtuinen, Hoveniers
16175
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16175,,qode-theme-ver-9.1.3,qode-theme-de wouwse tuinen,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 
Over deze tuin

De Visio Vireo tuin is hedendaags: modern, vernieuwend en verrassend. In deze tuin zien we strakke vormgeving waarbij wordt gespeeld met hoogteverschillen en materiaalgebruik, mooi passend bij het aangrenzende paviljoen.

  

Deze tuin gaat over een ontmoeting. In de eerste plaats met u als bezoeker. Maar daarnaast is het een ontmoeting van schijnbaar tegengestelde materialen: natuurlijk stoer hout en modern strak kunststof en metaal. Samen verbonden door weelderige en rijk bloeiende beplanting. Een kleine tuin vol met contrasten die elkaar heel mooi aanvullen. Het is een compacte tuinkamer die rust uitstraalt.

  

Donkere en lichte kleuren komen overal terug, met wit in de hoofdrol, en zorgen voor een herkenbaar en gevarieerd geheel. Verharding in grote lichte tegels en kleine donkere stenen. Een antraciet vijverbak tegen een wit gekleurde achterwand met het geluid van vallend water en fijn geritsel van bamboe. Stoere wanden van duurzame kastanjepalen met een fijne bloei van klimplanten. Wit gekleurde verhoogde borders met snoeivormen van Buxus en Taxus gecombineerd met weelderig rijkbloeiende beplanting van Pennisetum, Carex, Verbena, Pluimhortensia, Lavendel, Geraniumsoorten, Perovskia, Campanula, Cerastostigma en Agaphanthus. Alles wordt subtiel verlicht zodat de tuin ook bij avond te zien is.

  

Zittend in de tuin, aan de robuuste en zwevende tafel, kijkt u door het fijne blad van berkenbomen over De Wouwse Tuinen uit. Of u zondert zich even af en kiest voor de kleine zitplek bij de spiegel. Een prachtige boom met donker blad zorgt voor natuurlijk gezelschap. Hier hebt u het echte tuingevoel midden tussen beplanting en met het geluid van water. Vanuit de tuin loopt u tot slot net zo makkelijk het aangrenzende paviljoen binnen voor een drankje.

Gebruikte materialen

  • Gebakken Waalformaat UWF65 Terra Carbona strak
  • Manhattan 60x60x4 cm Concrete
  • Kastanjepaal geschild en gepund 8-10×300 cm
  • In-Lite Fisheye wall 5 Watt led
  • In-Lite Sub spot onderwater 4,5 Watt led
  • Beach Pebbles 40-60 mm grijs (25 kg)
  • Niagara waterval 60 cm

Categorie
Tuinen
Over dit project

Viseo-Vireo-Tuinen
Klik op het logo voor meer informatie over deze deelnemer