Onderhoudstips juli

Onderhoudstips juli

Juli is de maand waarop we volop kunnen genieten van de tuin. De zomer is eind vorige maand officieel begonnen. Na de warme en droge junimaand snakt de tuin naar een frisse bui (liefst ’s nachts natuurlijk). Hierbij onze tips voor de maand juli.

Gazon

Maai het gazon 1 tot 2 keer per week. Bij eventuele droge periodes iets minder en niet te kort. Zo voorkom je lelijke, dorre plekken. Ook is het beter om in de avond of vroege ochtend het gazon te maaien. Het maaisel kun je het beste laten liggen. Daardoor blijft het vocht beter in de bodem. Dagelijks besproeien van het gazon is niet nodig en is een verspilling van water. Beter is om dit 2 x per week langdurig te doen. Het water dringt dan diep door in de bodem.

Vijver

In warme periodes verdampt het water in de vijver snel. Vul wanneer nodig regelmatig water bij. Bij warm weer kan in stilstaand water zuurstofgebrek optreden. Plaats daarom een fonteintje of waterloop in de vijver. Zo wordt de zuurstof aangevuld en blijft de vijver met vissen en planten gezond.

Snoeien

In juli kunnen conifeer(hagen) het beste gesnoeid worden. Doe dit bij relatief kouder en bewolkt weer. Dat voorkomt verbranding. Ook adviseren we om ongewenste scheuten en wildgroei aan de voet van bomen of heesters weg te knippen.

Water geven

Bij langdurig droge periodes is het raadzaam om wekelijks en langdurig de borders en het gazon te besproeien. Planten in potten kunnen het beste om de dag water gegeven worden. Geef planten vooral niet teveel water! Ook kamerplanten binnenshuis mogen iets meer water hebben, omdat de temperatuur binnenshuis ook oploopt.
Het kan ook geen kwaad om de kamerplanten buiten af te spoelen en even op te laten drogen.

Tips & tricks van de professional

Heb je vragen over onderhoud of inspiratie nodig voor de inrichting van jouw tuin? Kom dan naar De Wouwse Tuinen of maak een afspraak met een van onze hoveniers.