Onderhoudstips september

Onderhoudstips september

De scholen zijn weer begonnen, de meeste vakanties achter de rug. Maar ook in september kunnen we nog verrast worden met (na)zomerweer!
Hierbij onze onderhoudstips voor de tuinmaand september. 

Gazon

Het gazon heeft in de zomer flink wat te verduren met de brandende zon en vaak droge periodes. September is de maand om het gazon  te bemesten en om lelijke en kale plekken opnieuw in te zaaien. Ook beluchten met een riek of prikrol is geen overbodige luxe. September is een ideale maand om nieuw gras aan te leggen. Zaaien of zoden. Door het warme en vochtige weer zal het snel aanslaan. Houd het gazon vrij van vallend blad.

Vijver

Vanaf deze maand zullen verschillende heesters en bomen al bladeren gaan verliezen. Zorg dat deze niet in de vijver vallen door bijvoorbeeld het spannen van een net, of schep ze er regelmatig uit. Dit voorkomt verrotting op de bodem. Sommige waterplanten zijn dusdanig gegroeid dat ze andere planten en dieren verdrukken. Je kunt deze planten het beste uitdunnen.

Nieuwe aanplant/verplanten

September is een ideale maand om nieuwe aanplant in de tuin te zetten of om groenblijvende heesters te verplanten. De grond is immers nog warm en vochtig waardoor de wortels snel zullen groeien. Giet voldoende water voor en na het planten. Let op: bladverliezende planten zoals de meeste bomen kunnen nu het beste nog niet worden verplant. Doe dit pas als al het blad is gevallen. Dit zal normaliter half tot eind oktober het geval zijn.

Bloembollen

September is de maand om voorjaarsbloeiende bloembollen zoals narcissen of krokussen te planten. Tip: zet er een klein stokje bij, zodat je ook nog in het voorjaar weet waar de bloembollen staan en dat je bij het onkruid wieden niet de opkomende bollen kapot maakt.

Advies van onze hoveniers?

Iedere zaterdag is er in de Wouwse Tuinen een van onze hoveniers te vinden, die al uw vragen over aanleg en onderhoud kunnen beantwoorden. Onder het genot van een bakje koffie of thee staan ze u graag te woord. Graag tot ziens bij de Wouwse Tuinen.